banner

Hvordan forbedre termisk ledningsevne til nylon 6-materiale?

Faktorene som påvirker den termiske ledningsevnen til nylon 6-materiale i tilfelle av fast materiale og matching

Fire faktorer:

  • Termisk konduktivitetskoeffisient for skiver og fyllstoffer av nylon 6 basismateriale;

  • Spredning og bindegrad av fyllstoffer i nylon 6 matrise;

  • Form og innhold av fyllstoffer;

  • Grensesnittsbindingsegenskapene til fyllstoffer og nylon 6.

Forbedringen av den termiske ledningsevnen til termisk ledende nylon 6-materiale kan startes fra fire aspekter

1. Bruk av skiver og fyllstoffer av nylon 6 basismateriale med en relativt høyere varmeledningskoeffisient.Den termiske ledningsevnen til ren nylon 6-skive er generelt fra 0,244 til 0,337 W/MK, og verdien er nært knyttet til polymerens relative viskositet, fordelingen av molekylvekt og orienteringen til det polare molekylet.

Fyllstoffer som brukes for modifikasjon av ikke-isolerende termisk ledende nylon 6 inkluderer aluminium, kobber, magnesium og annet metallpulver samt grafitt og karbonfiber, etc. Jo høyere varmeledningskoeffisienten til metallpulveret er, jo bedre er termisk ledningsevne er.Men med tanke på kvaliteten, kostnadene og bearbeidingsytelsen til forskjellige materialer, er aluminiumspulver mye mer å foretrekke. Fyllstoffer som brukes til å modifisere isolatorens termisk ledende nylon 6 inkluderer alumina og magnesiumoksid.Alumina er billig, av høy kvalitet og enkel å behandle, noe som aksepteres av flere kunder.

2. Forbedre formen på fyllstoffetFor fyllstoffet som brukes i det termisk ledende nylon 6-materialet, er den termiske ledningsevnen til fyllstoffet bedre hvis det er mer fordelaktig for dannelsen av den termiske ledningsbanen.Den relative rekkefølgen er værhår > fibrøst > flak > granulært.Jo mindre partikkelstørrelsen på fyllstoffet er, jo bedre spredning i nylon 6-matrisen, jo bedre varmeledningsevne.

3. Bruk av fillers med innhold nær den kritiske verdienHvis innholdet av termisk ledende plastfyllstoffer i nylon 6 er for lite, er varmeledningseffekten ikke åpenbar, og massefraksjonen overstiger i mange tilfeller 40 %.Men hvis innholdet er for høyt, vil dets mekaniske egenskaper reduseres sterkt.I de fleste tilfeller er det en kritisk verdi for innholdet av fyllstoffet i nylon 6-matrisen, og under denne verdien vil fyllstoffene samvirke med hverandre, slik at de danner en nett- eller kjedelignende varmeledningsnettkjede i nylon 6 matrise og dermed øke den termiske ledningsevnen.

4. Forbedre grensesnittets bindingsegenskaper mellom fyllstoff og nylon 6-matriseJo høyere grad av kombinasjon mellom fyllstoffet og nylon 6-matrisen, desto bedre er termisk ledningsevne.Overflatebehandlingen på fyllstoffet med en passende lignende maleinsyreanhydrid-podekompatibilisator og koblingsmiddel kan forbedre grensesnittegenskapene mellom nylon 6 og fyllstoffet, og den termiske konduktivitetskoeffisienten til det termisk ledende nylon 6-materialet kan økes med 10 % til 20 %.


Innleggstid: 21. februar 2022